Bursa Zoo

Bursa Parkları – Bursa Zoo

turkce     Bursa Hayvanat Bahçesi, dünya standartlarında modern bir bahçe olarak projelendirilerek, 206.600 m²’lik bir alana kurulmuştur. İdari binalar, hayvan mutfağı, hayvan kliniği ve rehabilitasyon merkezi bölümleri, sosyal tesisleri ve eğitim üniteleri ile bir bütün olan bahçemizde 11 adet gölet 2000 adet ağaç, 50 000 çalı, 150 000 yer örtüsü bitkisi, bulunmaktadır. Doğal yaşama benzer ortamlar oluşturulan barınaklarda çoğunluğu ülkemize özgü olan 76 türden yaklaşık 600 adet hayvan bulunmaktadır. Su kuşları kafesi, aslan barınağı ve Afrika savanası Avrupa’nın en iyi örnekleri arasında gösterilen hayvanat bahçemizde, çocuk hayvanat bahçesi bölümünde yer alan ve Türk mimarisini yansıtan Cumalı Kızık evleri de oldukça dikkat çekicidir.
Hayvanat Bahçemizde; koruma programları çerçevesinde nesli tükenmekte olan hayvanların üretilmesine çalışılmakta, doğadan gelen yaralı hayvanlar tedavi edilerek doğaya geri bırakılmakta, hayvan ve doğa koruma programlarına destek verilmektedir. Bilimsel araştırmalara katkıda bulunmak ve ortak olmak amacıyla üniversitelerin ilgili bölümleriyle bilgi ve materyal alışverişi yapılmaktadır.
“ Gör, Hisset, Koru” temasını içeren eğitim faaliyetlerimizle, doğaya açılan bu pencerede çocuklarımızın hayvanları görüp tanımaları bazı hayvanlarla temas kurmaları sağlanmakta hayvan ve doğa sevgisi bilinci oluşturulmaktadır; ayrıca Milli Eğitim programlarının doğa, çevre ve canlılar konularına, eğitim sınıflarımızda, gösteri merkezimizde interaktif olarak destek verilerek, öğrencilerin hayvanat bahçemizde eğlenerek yaşayarak öğrenmeleri sağlanmaktadır. Türkiye’nin ilk deniz temalı eğitim merkezi olan “Denizin Sırları” interaktif eğitim bölümü ile sualtı yaşamının ilginç yanları tanıtılmaktadır. Ziyaretçilerimizin hoş vakit geçirmeleri ve dinlenmeleri kafeteryalarımız ve çocuk oyun parkımız ile desteklenmektedir.
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine(EAZA) aday üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi yurt içi ve yurt dışındaki hayvanat bahçeleri ve üniversitelerimizle iş birliği içersinde üstlendiği önemli görevleri yerine getirmeye, ülkemizin ve dünyanın doğal yaşamına hizmet vermeye devam edecektir.

 Pers Leoparı
Persian leopard / Panthera pardus saxicolor

Genellikle gece aktiftirler. Dişi ve erkek sadece üreme dönemlerinde bir araya gelir. Dişi, yavrularına avlanacak olgunluğa erişinceye kadar tek başına bakar.
Her leoparın kendi hâkimiyet bölgesi vardır. Pençelerinde ve yanaklarında bulunan salgı bezlerinden salgılanan yağlarla diğer leoparlara kendi bölgelerine girmeme mesajını içeren izler bırakırlar. Hız almadan 6 m uzağa atlayabilir, 3 m yükseğe zıplayabilirler.

AFRİKA ASLANI
African lion /Panthera leo

Aslanlar 30 bireye kadar ulaşabilen sürüler halinde yaşayan tek sosyal kedigil türüdür. Sürüdeki dişiler avlanma ve yavru bakımını, erkekler ise sürüyü koruma görevini üstlenir. Dişilerin yakaladığı av önce erişkin erkek aslanlar tarafından yenir. Avın kalan kısmı ise dişiler ve yavrular tarafından paylaşılır.
Otlaklar, yarı çöl alanlar ve savanalarda yaşayan zürafa, zebra, bufalo, oklu kirpi gibi hayvanlar ana besinlerini oluşturur. Bazen ölmüş hayvanları da yiyebilir ya da başka hayvanların avlarını da çalabilirler.
Saatte 50 – 60 km hızla koşabilirler, kükremeleri 9 km uzaktan duyulabilir.
Tok olduklarında 19 – 21 saat aralıksız uyuyabilirler.
Ülkemizde de farklı bir alt tür olan Asya aslanı, 1920 yılına kadar yaşamış fakat günümüzde nesli tükenmiştir.

 HABEŞ MAYMUNU
Hamadryas baboon / Papio hamadryas

Babun olarak da bilinen Habeş maymunları sosyal gruplar halinde yaşayan hayvanlardır. Bir erkek ve birkaç dişiden oluşan küçük gruplar birleşerek daha büyük grupları oluşturur. Erkekler iri cüsseleri, gösterişli parlak gri tüyleri ile dikkat çekerler. Babunlar arasında, diş göstermek, diş gıcırdatmak, esnemek bir tehdit; tımar etmek ise dostluk davranışıdır.
Çeşitli meyveler, otlar, kökler, kertenkele, böcek ve küçük memeliler besinleri arasındadır. Genellikle tek yavru doğururlar. Üreme olgunluğuna ulaşan erkeğin, üremeden önce kendi haremini kurması gerekir. Eski mısırlıların kutsal saydıkları hayvanlardır.

AFRİKA DEVE KUŞU
Ostrich / Struthio camelus

Afrika deve kuşları yaşayan en büyük kuş türüdür. Göğüs kemiği ve kasları olmadığından uçamazlar. Dişi gri, erkek siyah renkli tüylere sahiptir. Ayakları iki parmaklıdır. Uzun ve güçlü bacakları ile saatte 70 km hıza ulaşabilirler, tehlike durumunda sert tekmelerle kendilerini savunurlar.
Steplerde yaşayan bu kuşlar yaprak, dal, çiçek, tohum, böcek ve küçük sürüngenlerle beslenirler. Küçük gruplar halinde yaşarlar. Erkek ve dişinin ortaklaşa kuluçkaya yattığı yumurtaların ağırlıkları 1400 – 1700 g arasındadır bu da yaklaşık 24 adet tavuk yumurtasına eşdeğerdir.

TEK HÖRGÜÇLÜ DEVE
Arabian camel /Camelus dromedarius

Zorlu çöl şartlarına uyum sağlamış olan develere “çöllerin koyunları” da denilir. Tüyleri gece çölün soğuğundan, gündüz ise sıcağından korunmalarını sağlar. Kum fırtınalarında burun deliklerini kapatabilirler.
Su kaybını önlemek için diğer memelilerden farklı olarak, vücut sıcaklıklarını 6 – 8 derece yükseltebilir ve böylece terlemezler, idrar miktarları ve dışkılarındaki su miktarı da oldukça düşüktür. Su kaynağı bulduklarında bir defada 130 L su içebildikleri ve hörgüçlerinde biriktirdikleri yağı kullanarak 10 ay su içmeden (çalışmamak şartıyla) yaşadıkları bilinmektedir.
Kabuklu ve sert bitkileri bile rahatlıkla yerler. Ayak tabanları sayesinde kumda rahatça yürürler. Hiçbir besin maddesi almadan 500 km yol alabilir, 150 – 200 kg yük ve 4 km hızla günde 20 – 30 km yolculuk yapabilirler. Yurdumuzda daha çok Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde evcil hayvan olarak yetiştirilmektedir.

Yaban Eşeği
Onager / Equus hemionus onager

Renkleri yazın kızılımsı kahve, kışın açık kahve olarak değişiklik gösteren yaban eşeklerinin, sırt çizgileri de bahar aylarında belirginleşir. Yaşlı bir erkek tarafından idare edilen sürüler halinde yaşarlar fakat yavrulama dönemlerinde sürü dağılır. At ile eşek arası güçlü sesleri birbirleriyle haberleşmelerini sağlar.
Çeşitli otlarla ve çalılarla beslenirler. Gebelik süreleri 11 aydır. Tek yavru doğururlar. Su kaynaklarını bulmada üstün koku alma yeteneklerini kullanırlar. Kısa mesafede 70 km hızla koşabilirler. Günümüzde sadece İran’ da yaşarlar.

Lama
Lama glama

Güney Amerika’nın evcil hayvanlarındandır. İnka Medeniyeti’nde ticaret ve taşımacılıkta binek hayvanı olarak kullanıldıkları bilinen; lamaların etleri yenir, sütleri içilir, yünleri yumuşak kumaşların üretiminde kullanılır.
Çeşitli otları, çalıları, dikenleri ve yüksek dağlarda bulunan diğer bitkileri yiyerek beslenirler. Açlığa ve susuzluğa develerden daha dayanıklıdırlar. Sürünün lideri erkektir. Kendilerini tehlikede hissettikleri zaman mide içeriklerini püskürtürler. Dışkılamak için genellikle belli bir bölgeyi kullanırlar.

Yaban Domuzu
Wild Boar / Sus scrofa

Genellikle gece aktiftirler, gündüzün büyük bir kısmını uyuyarak geçirirler.
Besinleri arasında böcek, solucan, küçük memeliler, bitkiler, bitki yumru ve kökleri vs. bulunur. Beslenmek için 5 – 20 km uzağa gidebilirler. Gelişmiş koku alma yeteneklerini kullanarak, burnu ile kazıp eşeledikleri toprağın altındaki canlılara da ulaşabilirler.
Çok iyi yüzücü olan yaban domuzları çamurda yatmayı da çok severler. Yavrular doğduklarında çizgilidir. 6 ay sonra bu çizgileri kaybederler. Ülkemizin tüm ormanlık bölgelerinde yaygın olarak bulunurlar.

KIZIL GEYİK
Red deer / Cervus elaphus

Erkekleri gösterişli boynuzlara sahip olan geyiklerin dişi ve yavrularında boynuz bulunmaz. Postları yazın kızıl-kahve, kışın ise koyu gri-kahverengidir. Yavru geyikler beyaz benekleriyle dikkat çekerler.
Genellikle geniş yapraklı ve karışık ormanları tercih ederler. Sabah ve akşam alaca karanlıkta daha aktiftirler. Sürüler halinde dolaşırlar. Çok iyi yüzücü olan geyikler, çamurda yatmaktan hoşlanırlar.
Yurdumuzun tüm bölgelerindeki ormanlarda yaşarlar. Avlanmaları bazı bölgelerde yasak, bazı bölgelerde kısıtlıdır.(Bursa çıkarıldı) Uludağ Milli Park’ı ülkemizde kızıl geyiklerin korunduğu ve avlanmanın yasak olduğu önemli alanlarımızdandır.

KÜÇÜK AKBABA
Egyptian vulture / Neophron percnopterus

Ülkemizde görülen dört akbaba türünden biri olan küçük akbaba, diğerlerinden farklı olarak ülkemize ilkbahar aylarında üremek için gelir. Kayalıklara yaptığı yuvasına 2 yumurta bırakır. Sonbaharda yavrularıyla birlikte Afrika’ya geri döner.
Uzun gagası sayesinde leş üzerinde kalan küçük et parçalarını kolayca koparabilir. İnce gaga yapısı aynı zamanda, kendinden önce beslenen kalın gagalı akbabaların ulaşamadığı kemik iliğine de rahatlıkla ulaşmasını sağlar. Gagasıyla tuttuğu taş parçalarını, baş ve boynunu kuvvetle sallayarak kalın kabuklu yumurtaları çatlatmak ve kırmak için kullanabilir. Bu özelliği ile alet kullanan kuş olarak da bilinir.
Mısır akbabası olarak da bilinir. Ülkemizde Denizli, Isparta, Bolu, Eskişehir, Ankara, Çorum, Yozgat, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep’te görülmektedir.

 PUHU
Eurasian eagle owl / Bubo bubo

Avrupa’nın en büyük baykuş türüdür. Genellikle belirli bir bölgede yaşar ve gece avlanırlar. Besinlerinin çoğunluğunu küçük memeliler oluşturmakla birlikte her türden kuş ve böceği de avlarlar.
Avlarını hem yerde hem de havada yakalayabilme kabiliyetine sahiptirler. Kanat yapısı sayesinde çok sessiz uçarak avına yaklaşır ve güçlü pençeleriyle yakalarlar.
Boyun omurları çok esnek olduğundan başını 270 derecelik bir açı ile sağa sola çevirebilirler.
Yurdumuzda yaygın olarak bulunmaktadır.

KARA AKBABA
Cinereous vulture / Aegypius monachus

Avrupa’daki en büyük kuşlardan olan kara akbabaların kanatları çok geniş ve uzundur. Ormanların yerleşime açılması, orman yangınları, bilinçsiz ağaç kesimi gibi sebeplerle yaşam alanlarının yok olması ve zehirli et tuzakları kara akbabaların ve tüm akbaba türlerinin sayılarının azalmasına sebep olmaktadır.
Avrupa’da üreyen kara akbaba topluluklarının en önemli ve en büyüklerinden biri Türkiye’de bulunmaktadır. Yılda sadece bir yavru büyütebilen kara akbabaların Türkiye’deki neslinin tükenmemesi için Orman Bakanlığı, özellikle Kızılcahamam ve Eskişehir çevresinde ormancılık faaliyetlerini, akbaba yuvalarının konumlarına göre düzenlemeye ve akbabalar için yiyecek desteği çalışmalarına başlamıştır.

KAYA KARTALI
Golden Eagle / Aquila chrysaetos

Altın kartal olarak da bilinen kaya kartalı kayalık, ormanlık, dağlık bölgelerde yaşarlar. Yuvalarını özellikle ulaşılması güç sarp kayalıkların oyuk ve çıkıntılı kesimlerine ve yüksek ağaçlara yaparlar. Her yıl yeni dallar ekleyerek sağlamlaştırdıkları yuvalarını 2 m yüksekliğe 6 m genişliğe ulaştırabilirler.
Genellikle iki yumurta yaparlar. Çoğu zaman güçlü yavru, hayatta kalma şansını arttırmak için daha zayıf olan kardeşini yuvadan atar.
Kaya kartalının besininin çoğunu tavşan, sincap, kızıl tilki gibi memeli türler oluşturur ve avına saatte 190 km hıza ulaşan pike dalışıyla saldırır.

KIZIL AKBABA
Griffon vulture / Gyps fulvus

Büyük yapılı akbabalardan olan kızıl akbabaların üreyen grupları göç etmezler; fakat beslenmek için geniş alanları dolaşabilirler. Kayalık ve dağlık arazilerde yaşarlar. Ulaşılması güç sarp kayalıklarda koloniler halinde yuva yaparlar ve bir yumurta bırakırlar.
Diğer akbabalar gibi yükseklerde uçarak leş ararlar, leş başında sırası kara akbabadan sonra gelir. Akbabalar ölmüş canlıları yiyerek mikropların çoğalmasını ve hastalıkların yayılmasını önlemede çok önemli bir rol üstlenmişlerdir.
Türkiye’de Bolu, Ankara, Afyon, Denizli, Isparta, Antalya, Artvin, Erzurum ve Kars’ta sürekli; İstanbul ve Çorum’da ise kışlak grupları görülmektedir.

BOZ KURT
Grey wolf / Canis lupus

Genelde on bireylik aileler şeklinde ormanlık ve dağlık alanlarda yaşayan sosyal hayvanlardır. İdrarlarıyla belirledikleri hâkimiyet bölgelerini uluyarak diğer kurt sürülerine bildirirler.
Avlanma tekniği en gelişmiş türlerden biridir. Büyük ava saldıracakları zaman aileler birleşerek büyük gruplar oluştururlar. Kurtlar; genellikle yaşlı, güçsüz ve hasta olan hayvanları avlayarak doğal dengenin korunmasına katkıda bulunurlar.
Sürüngenler, kurbağalar, kuşlar ve küçük memeliler besinleri arasında ilk sıradadır. Çok aç kalırlarsa kemik, deri, boynuz ve meyve yedikleri de görülmüştür. Türkiye’de her bölgede yaygın olarak yaşamaktadırlar.

BOZ AYI
Brown Bear / Ursus arctos

Ayılar son derece meraklı, keşfetmeyi seven ve deneyimlerini akıllarında tutabilen hayvanlardır. Açlığa ve susuzluğa dayanıklı olmakla birlikte, kış uykusu öncesinde çok besin tüketmek zorundadır. Güzel kokulara olan ilgileri sonucu besinlerinin çoğunu bitkiler oluşturur, ancak böcek, solucan, balık, kuş, yumurta ve memeliler de besinleri arasındadır.
Yavrularını kış uykusu sırasında dünyaya getiren ayılar, mevsim şartları uygun olmadığında karnındaki yavruların gelişimini durdurarak doğumu bir süre geciktirebilirler. Yavrular doğduklarında 350 – 680 g kadardır.
Saatte 30 km hıza ulaşabilen ayılar ayrıca yüzme ve tırmanma konusunda da oldukça gelişmişlerdir.

ANKARA KEÇİSİ
Angora goat / Capra hircus

Ankara keçisinin anavatanı Orta Asya’dır. Türkler tarafından Anadolu’ya getirilmişlerdir. Özellikle İç Anadolu’nun iklim koşullarına uyum sağlamış, ırk özellikleri netleşmiş ve bu bölgeye özel bir ırk olarak ünü dünyaya yayılmıştır. Tüm dünyada Ankara keçisi olarak tanınmaktadır.
Yavrusuna yetecek kadar süt üreten Ankara keçisinden elde edilen en önemli ürün tiftiktir. Bu özelliğinden dolayı halk arasında tiftik keçisi olarak da tanınır. Alçak, bataklık ve rutubetli iklimlerde Ankara keçisi ırk özelliklerini kaybeder, tiftiği kabalaşır, parlaklığı gider.
Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde (Güney Afrika, ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Rusya, Arjantin, Brezilya) Ankara keçisi yetiştirilmekte ve yüksek verimler elde edilmektedir; ancak elde edilen tiftik incelik ve yumuşaklık bakımından Türkiye’de üretilen tiftikler seviyesine ulaştırılamamıştır.
Ülkemizde Ankara keçisi varlığı ekonomik, sosyal ve doğal faktörlerin etkisi altında her geçen gün azalma göstermektedir. Şu an yetiştiriciliği sürdüren yurttaşlarımızın çoğu için tek neden, geleneksel değerlere bağlılıktır.

KAMERUN KOYUNU
Cameroon sheep / Ovis aries

Zor şartlara dayanıklı olan bu tür evcil hayvan olarak yetiştirilmektedir. Adını yetiştiği bölge olan Afrika Kıtası’ndaki Kamerun’dan alır. Oldukça hareketlidirler. Erkekleri, gösterişli yele ve boynuzları ile dişilerden ayrılırlar.

AK PELİKAN
Eastern white pelican/ Pelecanus onocrotalus

Çok iri su kuşlarıdır. Büyük gagalarının altında genişleyebilen ve balık yakalarken kepçe gibi kullandıkları bir kese bulunur. Uçarken boynunu kısar, ensesini sırtına yaslar. Sürü halinde düzgün sıralar ve sarmallar oluştururlar. Üreme döneminde özellikle baş bölgesi pembemsi olur ve tepe tüyleri kalkık durur. Üreme dışında belirgin renkleri kaybolur.
Sığ sularda avlanmayı tercih ederler. Avlanma sırasında gagasının içine balıkla birlikte su da dolduğundan bazı bölgelerde “saka kuşu” olarak da bilinir.
Afrika ve İsrail’den gelen ak pelikan grupları, Türkiye üzerinden Romanya’ya ve Türkiye-Ermenistan sınırındaki Aktaş Gölü’ne göç etmektedir. Göç sırasında, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz ve Marmara Bölgesi’ndeki sulak alanlarda görülürler.

 

İNGİLİZCE

ingiltere     Bursa Zoo, projected as a garden in a modern world-class, 206,600 square meters was established in an area. Administrative buildings, animal kitchen, parts of the animal clinic and rehabilitation center, social facilities and the training units and 2000 units of a whole tree in our garden pond of 11, 50 000 shrubs, 150 000 in the cover crop, is located. Environments similar to the majority of the natural world created shelters of about 600 pieces of 76 kinds of animals are unique to our country. Water birds cage, the lion’s house and shown as one of the best examples in Europe, Africa savanası zoological garden, a children’s zoo, which reflects the architecture of the section, and the Turks and also houses Cumali Kizik is quite remarkable.
Zoo In our garden, under the protection of endangered animals, the production of programs studied, treated and injured animals from nature is left to nature, animals and nature protection programs are supported. To contribute to scientific research and exchange of information and material relevant departments of universities in order to become a partner made.
“See, Feel, Keep,” the theme of our activities including education, children, animals, nature, see and learn about some of the animals in this window is provided to contact the love of animals and nature, consciousness is created, and also programs of National Education, the environment and the living issues, educational classes, as an interactive demonstration center through support, zoological garden, the students are provided with fun learning by living. Turkey’s first sea-themed learning center “Secrets of the Sea,” an interactive education section with interesting aspects of underwater life is introduced. Visitors are welcome to spend time and children’s play park and the rest is supported by kafeteryalarımız.
European Union of Zoos and Aquariums (EAZA), which is a candidate member of Bursa Zoo and zoos in domestic and abroad to fulfill the important tasks undertaken within üniversitelerimizle cooperation, will continue to serve our country and the world’s natural life.

Leopard Persia
Persian leopard / Panthera pardus saxicolor

Usually active at night. Male and female come together only during mating season. Females, their offspring to hunt alone until it reaches maturity looks.
Each leopard has its own area of ??dominance. Oils secreted by the endocrine glands on the paws and cheeks and other parts of leoparlara me in their tracks leave with the message. Without speed of 6 m away from the jump, jump up to 3 m high.

Lion of Africa
African lion / Panthera leo

Lions can reach up to 30 individuals living in herds a single type of social felines. Juvenile females in the herd and care for hunting, the men assume the role of herd protection. Before the females captured prey eaten by adult male lions. The prey and the rest is shared by females and offspring.
Grasslands, semi-desert areas, and living in savanalarda giraffe, zebra, buffalo, animals such as hedgehogs arrows creates the main nutrients. Sometimes you can eat dead animals or other animals or steal their prey.
50 per hour – 60 km can run, 9 km from the remote audible roar.
When they are fed 19 to 21 hours of continuous sleep.
In our country, the Asian lion in a different sub-species, now extinct, but lived until 1920.

Baboon
Hamadryas Baboon / Papio hamadryas

Baboon baboons, also known as the animals living in social groups. Consisting of a male and several females form small groups, combined with larger groups. Men’s large body mass, attract attention with flashy bright red feathers. Of baboons, show teeth, teeth grinding, a threat to yawn; grooming behavior of the friendship.
Various fruits, herbs, roots, lizards, insects and small mammals are among the nutrients. Usually give birth to one pup. Reaching reproductive maturity of the man, you must spawn before you set up your own harem. They considered sacred animals by ancient Egyptians.

Ostrich Africa
Ostrich / Struthio camelus

The largest living bird is a type of African ostriches. Can fly by the breast bone and muscles are not. Female white, male has black feathers. Legs of two digits. Long and strong legs and can reach speeds of 70 km per hour, a hard kick in their defense in case of danger.
Birds living in the steppes in the leaves, branches, flowers, seeds, feed on insects and small reptiles. They live in small groups. Male and female jointly lay the eggs hatch weights 1400 – 1700 g among which is equivalent to approximately 24 pieces of chicken eggs.

Dromedary
Arabian camel / camelus dromedarius

The camels have adapted to harsh desert conditions, “the desert sheep,” also called. Feathers of the cold desert night, the heat of the day and provides protection. Sand storms can close the nostrils.
Unlike other mammals in order to prevent water loss, body temperature 6 to 8 degrees high and perspire so, the amount of water is very low urine volumes and dışkılarındaki. Water supply at a time when they found oil in 130 L of water using içebildikleri and humps accumulated 10 months without drinking water (provided that not to work) are known to live.
Shellfish and plants safely even in harsh places. Soles of the feet in the sand can easily walk through. Without any nutrient can take the road of 500 km, 150 – 200 kg load, and 4 km at 20 a day – 30 km can travel. In our country than the Aegean and Southeast Anatolia region is grown as a pet.

Onager
Onager / Equus hemionus onager

Type the reddish brown colors, which vary according to light brown in the winter wild donkey, the back lines also evident in the spring. They live in herds led by an elderly man, but during breeding herd disperses. Communicate with each other to provide a powerful sound at the donkeys.
Feed on various weeds and bushes. Pregnancy period is 11 months. Give birth to single offspring. Water resources use in finding a superior olfactory abilities. They can run 70 km at a short distance. Today, only Iran and live.

Lama
Flat mount

Hayvanlarındandır domesticated in South America. Trade and transport are used as a riding animal known Inca Medeniyeti’nde; lamas eat meat, drink milk, wool, soft fabrics used in the production.
Various herbs, bushes, thorns and other plants by eating feed high in the mountains. Hunger and thirst are more resistant camels. Male leader of the herd. Stomach contents of the spray when they feel themselves in danger. Usually use a certain area to defecate.

Wild Boar
Wild Boar / Sus scrofa

Usually active at night, sleeping by day, spend a large part.
Of nutrients, insects, worms, small mammals, plants, plant tubers and roots, etc.. located. To feed on 5 to 20 km away from the go. Using the advanced capabilities of smell, nose and dig up the soil at the bottom of eşeledikleri access to creatures.
Very good swimmer, the boars are fond of lying in the mud. At birth, cubs line. 6 months after they lose these lines. All forests are commonly found on parts of our country.

RED DEER
Red Deer / Cervus elaphus

Men with ostentatious horns of deer and female offspring do not have horns. Write skins of red-brown, dark gray-brown in winter. They point out deer and white puppy benekleriyle.
Generally prefer broad-leaved and mixed forests. More active in the morning and evening twilight. Travel in herds. Very good swimmer, deer, enjoy lying in the mud.
They live in forests in all regions of our country. Hunting ban in some areas, is limited in some areas. (London removed) Uludag National Park, the red deer are protected and hunting is prohibited in our country alanlarımızdandır important.

SMALL VULTURE
Egyptian Vulture / Neophron percnopterus

In our country, which is one of four small vulture vulture species, different from the others in our country as a means to breed in the spring. Rock the bay leaves 2 eggs. In autumn, returns to Africa with puppies.
Thanks to the long beak on the remaining small pieces of meat can easily tear off carrion. Thin beak structure at the same time, the thick-billed vultures fed before him can not reach easily allows you to receive the bone marrow. Beak that holds pieces of stone, thick-shelled eggs, shaking the head and neck strongly split, and use it to break. This feature uses the tool known as a bird.
Also known as the Egyptian vulture. In Turkey, Denizli, Isparta, Bolu, Eskisehir, Ankara, Çorum, Yozgat, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Igdir, Mardin, Sanliurfa, Gaziantep seen.

Owl
Eurasian eagle owl / Bubo Bubo

Is the type of Europe’s largest owl. Usually at night they hunt and live in a particular region. The majority of nutrients along with creating all sorts of small mammals are prey for birds and insects also.
Where both have the ability to capture their prey as well as in the air. Thanks to the wing structure is very quiet and powerful claws catch flying prey approaches.
Vertebrae in the neck is very flexible with his head at an angle of 270 degrees can translate to and fro.
Our country is widespread.

BLACK VULTURE
Cinereous Vulture / Aegypius monachus
Europe’s largest birds, the wings of the black vultures are very wide and long. The opening of forests for settlement, forest fires, tree cutting unconscious reasons, such as habitat destruction and toxic meat traps reduce the number of species of vultures, black vultures, and all causes.
Black vulture breeding communities in Europe, the most important and one of the largest in Turkey. Only one offspring per year that could magnify the black vultures of his generation in Turkey, for exhausting from the Ministry of Forestry, forestry activities, especially around Kizilcahamam and Eskisehir, food for vultures vulture nests according to their positions and support the work of editing has started.

EAGLE ROCK
Golden Eagle / Aquila chrysaetos

Also known as the Golden eagle rock eagle rock, forest, live in mountainous regions. Especially in hard to reach sockets and protruding sections of steep rock cliffs and hollow trees, make a high. Each year, adding new branches, all available to a width of 6 m height of 2 meters sağlamlaştırdıkları slots.
Usually two eggs do. Most of the time a powerful offspring, in order to increase the chances of survival, which is weaker than his brother, throws out of the slot.
Most of its food from eagle rock rabbit, squirrel, red fox creates a species of mammal, such as reaching the peak speed of 190 km per hour and dalışıyla attacks its prey.

 Griffon vulture
Griffon Vulture / Gyps fulvus

Larger-bodied red with akbabalardan groups do not arrive in the breeding vultures, but can move to feed on large areas. Live in rocky and hilly terrain. They nest in colonies on steep, rocky terrain difficult to reach and lay an egg.
Seek carrion like vultures flying high in the other, black akbabadan order comes after the beginning of carrion. Vultures eat dead animals, and the proliferation of microbes in charge of a very important role in preventing the spread of disease.
Bolu, Turkey, in Ankara, Afyon, Denizli, Isparta, Antalya, Artvin, Erzurum and Kars, continuous, and Istanbul, and Corum are groups in the winter quarters.

BOZ KURT
Grey Wolf / Canis lupus

Ten individuals is usually in the form of families living in the forested and mountainous areas are social animals. Shall notify the other herds of howling wolves İdrarlarıyla determine dominance regions.
Hunting technique is one of the most advanced species. Families combine to form larger groups when hunting big strike. Wolves, often elderly, infirm and sick animals that contribute to the protection of the natural balance by hunting.
Reptiles, frogs, birds and small mammals in the first place among the nutrients. When they are very hungry bone, leather, horn, and the fruit was eaten. Commonly live in every region in Turkey.

Grizzly Bear
Brown Bear / Ursus ARCTOS

Bears are very curious, loves to explore and experience that can hold the minds of animals. Starvation and drought-resistant, but must consume many nutrients prior to hibernation. Creates most of the plants with nutrients as a result of interest in the beautiful smells, but the insects, worms, fish, birds, eggs, and mammals are among the nutrients.
During hibernation, bears, cubs brought to the world, the absence of appropriate conditions for the season by stopping the development of the birth of the unborn offspring be detained for a while. At birth, cubs from 350 to 680 g is about.
Bears can reach speeds of 30 km per hour is also very developed in swimming and climbing.

Angora goat
Angora goat / Capra hircus

Ankara goat’s homeland in Central Asia. Were brought to Anatolia by the Turks. Especially adapted to the climatic conditions of Central Anatolia, this region was clear, and racial characteristics of a particular race’s reputation spread throughout the world as. All the world is known as the Angora goat.
Have enough goat milk-producing offspring from Ankara, the most important product is mohair. Because of this feature among the people known as the Angora goat. Low, swampy, humid climates, lose their race, Angora goat, lint cracked, the brightness goes.
Today, many countries of the world (South Africa, the United States, Canada, New Zealand, Russia, Argentina, Brazil), Angora goats are grown and obtained high yields, but the delicacy and softness of mohair from the terms of the level produced in Turkey ulaştırılamamıştır whole day.
The presence of Angora goat in our country the economic, social and natural factors can affect the decrease with each passing day. Currently, the only reason for the majority of our citizens continues growing, a commitment to traditional values.

CAMEROON Sheep
Cameroon sheep / Ovis Aries

Which is resistant to extreme conditions such as pets are bred. Cameroon, the African continent is the name of the region grow. Quite mobile. Men, with sleek mane and horns are separated from females.

PELICAN AK
Eastern white pelican / Pelecanus onocrotalus

Very large water birds. Under a large beaks are expandable, and a bag of fish used as capturing a bucket. When you fly turns down his neck, the back of his neck justified. Properly in rows and form a lot of spirals. And the peak reproductive period, especially the head region is pinkish hair stands erect. Reproduction is lost outside the prominent colors.
They prefer to hunt in shallow waters. Also filled with fish into the water with his bill during the hunting in some areas “goldfinch” also known as
Groups of white pelicans from Africa and from Israel, via Turkey, Romania and Turkey-Armenia border is migrated to Lake Aktas. During migration, the Eastern Mediterranean, Eastern Anatolia, Central Anatolia, Eastern Black Sea and Marmara region are seen in the wetlands.

Foto Galeri

“Bursa Zoo” için 2 cevap

  1. murat dedi ki:

    nolur açıl nolur

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlarada Gözatın

Kent Meydanı
Tuz Hanı
Kütahya Hanı
Gökdere Medresesi
Emir Han
Gazcılar Caddesi
Bilim ve Teknoloji Merkezi
Gökdere Kayhan Caddesi
Google Maps'te aç - Yol tarifi al

Yeni Yalova Yolu 4km. BUTTİM K.12, D.1635 Osmangazi / BURSA
Tel: 0532 407 21 96 - 0224 250 50 00
3dbursa [at] gmail.com
Bursa Panorama
www.3dbursa.com - Tüm hakları saklıdır.
Panoramik kent tanıtım portalı
facebook twitter google rss